KARTUPEĻU SALĀTI AR SALAMI UN RUKOLU


Sastāvdaļas:
2 kartupeļi
100 g salami
1 sarkanais sīpols
2 ēd.k. balzāmetiķa
2 ēd.k. olīveļļas
1 saišķītis rukolas (bez kātiņiem)
sāls un svaigi malti pipari
siers Ķiplociņš



Nomizo kartupeļus un sālsūdenī vāra 20 minūtes, līdz tie mīksti. Atkarībā no kartupeļa lieluma sagriez četrās vai astoņās daiviņās. Salami desu apcep uzkarsētā pannā, pievieno smalki sagrieztas sīpola šķēles un kartupeļus un turpina cept, līdz visas sastāvdaļas kļuvušas zeltaini brūnas.

Bļodā sajauc balzāmetiķi un olīveļļu. Pieliek rukolu, pārkaisa sāli un piparus. Pievieno siltu salami desu, kartupeļus un sīpolus. Visas sastāvdaļas viegli sajauc un kārto uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sieru Ķiplociņš. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar zaļumiem.


PILNGRAUDU MAKARONI AR GARNELĒM UN ĶIPLOKIEM


200g pilngraudu makaroni
250g garneles
1/2gl vistas buljons
1/2gl saldais krējums
1/2gl sauss baltvīns
1/2 gl rīvēts Parmezāns
2 ķiploka daiviņas
1 bunt. pētersīļi
20g sviests
sāls, svaigi malti pipari

Izvāra makaronus. Ūdeni nolej, nedaudz atstājot mērcei.

Kamēr vārās makaroni, pagatavo mērci. Pannā izkausētā sviestā apcep garneles ar smalki sakapātiem ķiplokiem. Pievieno vīnu un iztvaicē. Pievieno buljonu, sieru, ko visu laiku maisot, izkausē. Pievieno saldo krējumu, sasmalcinātu pētersīļus, makaronus un apmaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.


RIZOTĒTI MĀJAS MAKARONI AR BIETĒM 

400g mājas makaroni ar bietēm
200ml sausais baltvīns
100ml saldais krējums
1 šalotes sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
Siers ar garšaugiem
sviests
olīveļļa
sāls, svaigi malti pipari

Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā un pannā uzkarsētā sviestā un olīveļļā apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno makaronus un kārtīgi apcep no visām pusēm. Pielej vīnu un iztvaicē. Tālāk nelielās porcijās pielej ūdeni, kamēr makaroni gatavi.

Saldo krējumu nedaudz uzputo ar dakšu un iemaisa makaronos. Pievieno beramo sieru ar garšaugiem un samaisa. Pasniedz uzreiz, pārkaisot ar sieru ar garšaugiem.


VISTAS KARIJS AR MAKARONIEM

400g vistas fileja
400g mājas makaroni ar kariju
200ml saldais krējums
1 puravs (tikai baltā daļa)
1 čili pipars
3 ēd.k. karijs
1 ēd.k. kukurūzas milti
1 ēd.k. eļļa
Siers ar garšaugiem
sāls, svaigi malti pipari

Vistas fileju sagriež plānās strēmelītēs. Puravu sagriež un pannā uzkarsētā eļļā apcep. Pievieno vistas fileju un cep, līdz tā gatava. Pievieno kariju un apmaisa, pielej saldo krējumu un vēlreiz apmaisa. Sautē 3-4 min, tad mērcei pārkaisa kukurūzas miltus un pievieno sagrieztu čili piparu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Izvāra makaronus. Pēc ūdens noliešanas tos iecilā mērcē, mazliet uzkarsē un noņem no uguns. Pasniedz, pārkaisot ar sieru ar garšaugiem.

Receptes un foto: www.bonappetit.lv




Created with Mozello - the world's easiest to use website builder.

 .